Gyakori kérdések

 

K: Miért nincs már 3-4 napra előre sem időpont? 
V: Mert a betegek egy részét, akinek az állapota ezt szükségessé teszi, kontrollvizsgálatra is vissza kell rendelnem. Amikor sok a beteg, akkor sok lesz a kontrollra visszarendelt beteg is, akikkel általában már betelik a lefoglalható időpontok jelentős része, akár 3-4 napra előre. 

K: Ki foglalhat időpontot és hogyan? 
V: Időpontot a praxisomba tartozó betegek foglalhatnak. Az időpontok lefoglalása csak interneten keresztül lehetséges (az "Időpontfoglalás" menüpontra kattintva), telefonos időpontfoglalásra nincs lehetőség. Az időpont lefoglalása csak akkor érvényes, ha arról a visszaigazoló emailt is megkapta. A már lefoglalt időpontjait a "Saját foglalásaim" menüpontra kattintva ellenőrizheti vagy törölheti.

K: Hogy van az, hogy sorszámmal is "össze-vissza" mennek be a betegek a rendelőbe? 
V: Az összevisszaság csak látszat. Tekintettel a hosszú várakozási időre azt tanácsoljuk, hogy aki teheti, miután kihúzta a sorszámát menjen el sétálni, bevásárolni, vagy akár haza, és akkorra jöjjön vissza amikorra körülbelül sorra kerül. A sorszámok követése a valós idejű sorszámfigyelő modul segítségével lehetséges. Aki később érkezik vissza, mint a sorszáma, az automatikusan a sor végére kerül.


K: Akik hátulról mennek be a rendelőbe, azok protekciósok? 
V: Nem. Az elkülönítőt (régebben: fertőző várót) arra használjuk, hogy vagy az egészségeseket (akik pl. csak egészséges igazolásért jönnek), vagy a ragályos fertőző betegeket (pl. bárányhimlősök), vagy a várandós anyával érkező gyerekeket várakoztatjuk itt - természetesen nem egyszerre :-) Aki az elkülönítőben várakozik, természetesen az is vagy sorszám szerint, vagy időpont szerint kerül csak sorra. 

K: Miért olyan nehéz elérni az orvost telefonon a rendelési idő alatt? 
V: A járványos időszak egyik jellemzője, hogy a betegek 80-90 százalékának ugyanaz a betegsége. Ezzel még nincs is baj, a nehézség abból adódik, hogy emellett is van akinek más - adott esetben súlyos - betegsége zajlik. Ilyenkor az átlagosnál is nagyobb koncentrációt és odafigyelést igényel részemről az, hogy ezeket a betegségeket is felismerjem, hogy helyes kezelést indíthassunk ezekben az esetekben is. A telefonálás félbeszakítja a koncentrációmat, megzavarja az adott beteg vizsgálati folyamatát, emiatt diagnosztikai hibalehetőséget okoz, azaz a tévedés valószínűségét megnöveli. Ez az oka annak, hogy amikor sokan vannak és folyamatosan beteget vizsgálok, akkor nem én, hanem az asszisztensem, Keszi Móni veszi fel az én mobiltelefonomat is. Móni tud tájékoztatást adni arról is, hogy érdemes-e tartani a vonalat, vagy később visszahívni (ő látja, hogy mikor fogom befejezni az adott vizsgálatot).

 

K: Ki készítette ezt a szuper honlapot? 
V: A honlapot saját magam terveztem és programoztam és a fenntartását is én végzem.