Elektronikus konzultáció

Az orvos-beteg találkozások számának minimalizálása érdekében igyekszünk áttérni az elektronikus kommunikációra. Kérem, hogy az elektronikus csatornák közül a szóbeli kommunikációra a telefonokat, írott kommunikációra kizárólag az emailt és a vaszildoktor.hu honlapot használják. Sokat segít egy-egy telefonnal készített fénykép vagy rövid hangfelvétel, kérem használják ezeket a lehetőségeket is. Messenger üzenetre, sms-re stb. nem tudunk reagálni. 
Elérhetőségeink: 
06-20-368-9442 (dr Vaszil László) Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
06-20-39-19-137 (Keszi Móni) Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
06-28-560-410 (rendelő)

Meghosszabbított tanácsadási idő
Holnaptól a szerdai tanácsadásokat egy órával korábban kezdem (11 órától). Kérek mindenkit, hogy akinek van már oltásra lefoglalt időpontja a betegrendelésre, az foglaljon át a tanácsadásra (oltást a veszélyhelyzet ideje alatt betegrendelésen nem adok be). A honlapon már foglalhatóak a 11 és 12 óra közötti időpontok is. Sem a kötelező, sem a nem kötelező védőoltások beadásának tervezett idejét nem kell megváltoztatni.


Rémhírek terjednek
Ne hagyjuk magunkat becsapni! Ha valaki elbizonytalanodik egy hír valóságtartalmában, kérem továbbítsa felém, és szívesen átolvasom, véleményezem. Bizonytalan eredetű hírt senki se továbbítson, mert a jelenlegi rendkívüli helyzetben a rémhírterjesztés és félelemkeltés 500.000 Ft-os bírsággal sújtandó. Jelenleg két álhír terjed nagy gyakorisággal, az egyik a "chemtrailes-okosporos-5Ghálózatos" zagyvaság, a másik a "japánorvosos-igyálsokvizetlegurulavírusagyomrodba-10másodpercignevegyéllevegőt" levél. Az ibuprofen hatóanyag megkérdőjelezésének sincs bizonyítható tudományos háttere.

A Flór Ferenc Kórházban is megszűnt a tervezett vérvétel
Mától a kórházban csak sürgősségi vérvételt végeznek (a sürgős/nem sürgős kérdést nem a beteg és nem a labor dönti el, hanem a beutalót kiállító orvos)

Táppénzre vonatkozó szabályok
Ha valaki hatósági határozattal otthoni (vagy kórházi) karanténba kerül, táppénzre jogosulttá válik, ezt a háziorvosa vagy a kórházi orvosa intézi. 
Ha valaki azért marad otthon, mert a gyermekének a felügyeletét nem tudja máshogy megoldani, de a gyermek nem beteg, akkor nem jogosult táppénzre. Ebben az esetben a Munka Törvénykövének 146. § (1) alapján állásidő állapítható meg. Az állásidő megállapítása a munkaadó joga és lehetősége. Állásidő alatt a munkavállalót az alapbér illeti meg.
Abban az esetben, ha Kerepes egésze karanténintézkedés alá kerül, a kerepesi lakcímmel rendelkezők automatikusan jogosulttá válnak a táppénzellátásra.

 

Vissza