A járvány a második fázisába lépett, ez azt jelenti, hogy az új betegek száma egyre nagyobb mértékben fog növekedni a következő időszakban. Nagyon fontos, hogy a járványügyi szabályokat a lehetős legszigorúbban betartsuk.

Új menüpont a honlapon
A honlapomon létrehoztam egy új menüpontot. A “koronavírus” menüpont alatt időrendben összegyűjtve olvashatók az általam eddig elküldött hírlevelek.

Távkonzultáció előnyben
A rendelésre lehetőleg senki se jöjjön személyesen, továbbra is a távkonzultációt részesítsük előnyben. A rendelésre csak időpontra és csak telefonos egyeztetés után lehet jönni. Azt a beteget, aki légúti tünetekkel jön és nincs súlyos állapotban, az eljárásrend értelmében haza fogjuk küldeni és telefonon keresztül fogjuk ellátni.

Otthoni mintavétel
Már működik az otthoni mintavétel lehetősége. Az otthoni mintavételt beteg nem kérheti, hanem a háziorvos rendeli el (ha indokoltnak tartja). Az Országos Mentőszolgálat munkatársai veszik le a mintát, amit a laboratóriumba szállítanak. Mivel ez nem sürgősségi ellátás, a mintavétel nem biztos, hogy aznap megtörténik, amikor a háziorvos azt elrendeli. Az eredményről a háziorvos értesíti a beteget.

Az idősebbek között sok a tünetmentes hordozó
Új információ, hogy az idősebb korosztályban nagy arányban vannak olyan fertőzöttek, akik nem betegek (az 50 éves korosztály felett legalább annyi tünetmentes hordozó van, mint beteg). A tünetmentes hordozók betegségtünet nélkül képesek továbbadni a fertőzést. Ez azt jelenti, hogy nagyon kell figyelni arra, hogy lehetőleg senkivel se találkozzunk, még egészséges emberekkel se.

Egy hét eltelt
Egy hét eltelt ebben a rendkívüli helyzetben, mindenkinek köszönöm a megértést, az odafigyelést, a szeretetet. Vigyázzunk egymásra és magunkra!

Nem kötelező meghallgatni :-)
Csak Együtt Megy 

 

Vissza